Havaneres a dojo!


dimarts, 27 d’abril del 2010

14

Pensaments



premeu play per reproduir i clickeu la imatge de la cançó per veure en tamany complert

Quasi no goso ni a comentar aquesta preciosa peça de dos mestres de l'havanera. La part de la lletra la posà un cop més en Carles Casanovas, i la part de la música l'Antoni Mas.
No paro d’escoltar-la, i recordo en tot moment, aquell posat que fan els tres quan l’interpreten. Tot i que sovint recordo un altre moment a La Bisbal d'Empordà.
Us he de dir que la millor interpretació que he escoltat ha estat la que es va fer a la cantada per a La Marató de TV3.
Com recordareu, els Port-Bo varen comptar amb la col·laboració de la Neus -vocalista de Cubacant-, i el joc que varen donar, les mirades i els gestos,encara et feien viure més aquesta meravellosa havanera.
La recordo molt bé companys, tant de bó us la tornem a escoltar ben aviat si l'ocasió, les circumstancies, o les casulaitats ens ho permeten.....
L’únic enregistrament que hi ha és amb els Montgrins, i és el que us afegeixo, però si teniu l’ocasió, busqueu els vídeos de l’amic Alfons al Facebook, que hi ha el que faig referència de la Marató de TV3.
Hi ha tants comentaris al respecte que només puc felicitar als creadors de la “criatura” un altre vegada, i no em cansaré.
Com ja sabeu, Pensaments, ha estat escollida al bloc, com l’havanera més romàntica, poètica i bonica de l’havanera.
En primer lloc es va triar com l’havanera més poètica i bonica de l’havanera. Després es va tornar a fer les votacions aquest cop per l’havanera més romàntica.
Res més a dir, felicitats als mestres i que per molts anys ens regalin aquests tipus de treballs.

Gràcies a persones com ells, les havaneres continuen creixent, continuen desenvolupant-se.....

Salut, Força i Havaneres, a dojo.

14 comentaris:

Unknown ha dit...

S'ha dit moltes coses precioses d'aquesta meravellosa cançó que en Tony diu que quasi no gosa ni comentar.Ell n'ha fet una magnífica presentació i per arrodonir-la i que hi hagi una mostra dels comentaris que s'han fet seguidament us deixem un resum del més bonic i entranyable que s'en ha dit.

Un sentit i merescut homenatge a aquesta preciosa havanera composta el 2009 per en Carles Casanovas(lletra) i Antoni Mas(música).

desitgem que tots en gaudiu!!

Unknown ha dit...

El 8 de novembre de 2009 ADELA va dir;
"PENSAMENTS,és al meu parer la cançó més romàntica amb MALAT D'AMOR que ha escrit en Carles Casanovas.
És igual de poètica però el sentit é ben diferent.
Al meu parer ens parla d'un amor platònic,potser secret o prohibit perquè tot i els desitjos o pensaments dels "seràs..."que desperta aquest amor silent que somriu en el pensament,sobtadament ens trobem en que,"NO SÉ PERQUÈ NO T'HE ROBAT NI UN SOL BES"...és un final inesperat que em transmet estranyesa després dels versos tendres i profunds i li dóna un aire misterios i molt sentit a la cançó.

La música del Mestre Antoni Mas és molt adient perquè sap inspirar aquest aire de serenor i sentiment profund que transmet tota la lletra.

Per mi és una cançó molt poètica i amb molt sentiment"

Unknown ha dit...

El 10 de novembre la MERITXELL va dir;

"És una cançó serena,molt poètica i d'una delicades i classe com poques.És el que sento quan l'escolto.Té un punt de seriositat i melangia.
Té tot el caire d'una poesia antiga per la profunditat i serenor de les precioses metàfores.És per això que la qualifico de cançó amb classe.
És un punt i apart.

Hi ha res més romàntic que descobrir en la mirada i somriure d'una dona a qui mai s'ha besat el desitg o l'anhel de que l'abriguin i l'estimin?...

Tan per la seva lletra com per la preciosa melodia que l'acompanya del Mestre Mas per mi és una cançó amb classe."

Unknown ha dit...

El 13 de novembre la ROSER va dir;

"És anhelant a l'estil dels poetes romàntics del XVIII,XIX perquè el protagonista acaba preguntant-se perquè en el fons tot i els seus desitjos i el que ha descobert en el somriure i la mirada de la dona...no li ha robat mai cap bes.

És un final inesperat que ens sorpren però on rau tot el sentit de la cançó i que sol a estar present en els poetes clàssics romàntics.

És una cançó curta però plena de sentiment.

Diu just el que ha de dir amb serenor i tendresa servint-se d'unes imatges plàcides i molt inspirades.

És una de les havaneres romàntiques més boniques que conec."

Unknown ha dit...

El 14 de Novembre l'ANNA MARIA va dir;

"Escolteu bé i amb calma aquesta meravellosa melodia interpretada amb cobla...la música del Mestre Mas és esplèndida.Transmet molt de sentiment amb tendresa però també amb força i emoció.
Té un sentiment...una barreja de melangia tendresa i força que "s'acobla" meravellosament amb l'esplèndida lletra que ha escrit en Carles Casanovas.

Tota la lletra m'agrada molt però el trosset que triaria és el de "SERÀS RECER CALENT EN TEMPS DE GROP","SERÀS ESTEL FULGENT EN LES NITS LLARGUES" perquè penso que és de les coses més meravelloses que es poden dir,esperar i desitjar d'algú...ser recer calent en temps de grop significa caliu,abric,tendresa,intimitat..i estel fulgent...llum,guia i inspiració.

Tot el que de profund,dolç i sincer pot tenir l'amor i tot el que pot desitjar una dona només amb la mirada i el somriure està meravellosamnet endevinat,entès i expressat en aquesta inolvidable cançó."

Unknown ha dit...

El 16 d'abril del 2010 la NEUS va dir;

"PENSAMENTS és una cançó única de les que més m'agraden,plena de sentiment,amb aquell final tan senzill però que a tots commou en pensar si existeixen amors així.
És per això que la vaig escollir per cantar-la a la Bisbal."

Unknown ha dit...

Per una servidora Quima i la meva neta Sònia Pensamnets és tot el que han expresat tan bé les companyes i una cançó meravellosa i de les nostres preferides.

Per molts anys Carles i Antoni!!

Unknown ha dit...

Què més es pot dir d'aquesta preciosa havanera?
què és del millor que s'ha escrit en havanera romàntica.
És una de les meves preferides per tot el que s'ha dit i tot el que ha inspirat.
No es pot expresar millor.

Felicitats als mestres Mas i Casanovas i a les comentaristes del blog Port Bo.

Havanerus ha dit...

Quima, Sonia....
Una iniciativa perfecte. Gràcies per facilitar-me la feina.
Salut, Força i Havaneres a dojo!.

Unknown ha dit...

Una havanera preciosa que ha robat el cor a molts seguidors del blog i ha estat gunayadora tan per la havanera més poètica com per la més romàntica.

L'Antoni Mas i en Carles Casanovas han fet una treball meravellós i si com molts companys diuen aquest dies les cançons portessin presentacions com els llibre o les pel.licules i algú preguntés; de que tracta aquesta cançó? el que la descriu a la perfecció,estic totalment d'acord, són les darreres parules del comentari de la companya del blog Port Bo i fervent seguidora de l'obra d'en Carles Casanovas i l'Antoni Mas,Anna Maria;

"Tot el que de profund dolç i sincer pot tenir l'amor i tot el que una dona pot desitjar només amb la mirada i els somriure està meravellosament endevinat,entès i expresat en aquesta inolvidable cançó"

També és precios i emociona el que tu dius noieta,a la meva filla i la meva consogre els ha agradat moltissim i han volgut conèixer la cançó que tan bé descrius.
Felicitats a tu també per l'èxit d'aquesta peça musical que tan estimes i has contribuit a fer estimar.

margarida ha dit...

Pensaments és un joia de cançó.
Curteta però intensa i profunda en les seves imatges romàntiques.
I amb aquest acabament tan inesperat i sorprenent que com s'ha dit li dóna tot l'encant.

Només puc dir que els preciosos cmentaris que s'han fet sobre aquesta cançó i que la Quima i la seva neta van aplegar en aquesta secció són del més bo que s'ha escrit en aquest blog;una indicutible mostra del bon gust i alt nivell que es respira en tot el blog Les Havaneres d'en Tony.

Felicitats aquest cop als mestres Mas i Casanovas.

Unknown ha dit...

Com en Tony,no goso dir quasi res més...tot ja s'ha dit;dolça,tendra,simbolica i d'acord a molts la més romàntica del mestre i del gènere.
A mi també m'agrada molt.
felicitats mestres Casanovas i Mas i també Montgrins per acompanyar-la amb la cobla.

Unknown ha dit...

Una obra mestre de l'havanera romàntica en català,com Na Nena i Malalt d'Amor i un èxit inolvidable dels mestres Casanovas i Mas.
Dolça i poeticament clàssica (diuen) com poques.
FELICITATS

Unknown ha dit...

Molt bonica i els comentaris impresionants.
M'inspira tendresa.Molta tendresa i maduresa en l'amor.
Anna LL. Font

Inici Bloc