Havaneres a dojo!


divendres, 1 d’agost del 2008

5

Pescador sóc d'una cala



Play per reproduir

Aquesta havanera escrita per en Carles Casanovas, es una de les meves preferides, i amb la qual m'identifico, doncs tinc una gran afició a la mar, i la pesca, i acostumem anar a una caleta prop de Palamós, ja sigui a fer el Sard, el Calamar, el Cap Roig, etc...
Junt amb La Xalana, del mateix autor, la qual publicaré en breu, son dos havaneres que parlen de pescadors, una en el sentit seriós, i l'altre (La Xalana), en el sentit de la pura realitat de quan van a pescar aquests que no hi ha anat mai, i tot sortir de port, comencen a badallar, a suar, i ja veus, que la cosa no funciona, i que tindrem que tornar a Port, encara que aquest no ho noten, i diuen "No pasa res....", fins que pasa i ja es tard, doncs els hi arriva l'hora de donar de menjar als peixos, sense canya, sense ham, i amb unes ganes de tornar a port, que val més que no us hi trobeu
Quan arribem a port, anem al "Cau dels Pescadors", i sempre, hi ha el Pescador, que et veu el cubell amb els quatre serrans i les sis julibies, i et pregunta, ¿Què, quants s'han marejat?.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Una de les meves preferides també d'en Casanovas.La trobo genial.
Jo també pesco una mica i aquesta cançó està molt ben composada i dedicada als pescadors o als que ho intentem.
La lletra és simpàtica i molt descriptiva parlant dels vents,dels peixos...et fa sentir aquella rau-rau a dins de tot el que envolta el gust per la pesca senzilla i bonica.
La música és molt alegre i sí saltarina i com diu la nena Port Bo,és un plaer per l'esperit gaudir de "els quadres vivents" que ens regalen les cales i ports del nostre estimat Empordà.
Enhorabona als Mestres Casanovas i Burjachs per aquesta bonica però penso que encara poc coneguda cançó.

Unknown ha dit...

Una melodia molt alegre i juganera per una lletra per mi,molt carinyosa envers el món de la pesca:lluna riallera..fanalet del meu camí...nina del Mediterrà...
Un valset molt bonic,dolç i goso dir amb un deix infantil..per allò de joganer i alegre.
M'agrada molt aquesta cançó i no entenc com els Port Bo no l'han gravada havent-la composat un dels seus membres.
A veure si ens donen algun dia la sorpresa!

Unknown ha dit...

Em recorda un alegre valset d'aquells francesos.Una melodia molt bonica,alegre que et fa venir ganes de posar-te a ballar i et fa venir un somriure al llavis quan l'escoltes.
Un bonic homenatge al món de la pesca en la seva vessant més alegre i sí, amb un toc fresc ingenu i infantil.
També voto perquè el grup la gravi i la posi aviat al ser repertori.
Una sorpresa ben agradable aquest preciós valset.

Unknown ha dit...

Ja coneixia aquesta cançó dels Bergantí amb lletra d'en Casanovas i música d'en Burjachs.
ES MOLT BONA i sempre és un plaer escoltar-la.
Els comentaris d'abans diuen tot el que puc dir;saltarina,ingènua,fa venir ganes de cantar i ballar...un cançó marinera amb una lletra molt acertada que sempre agrada molt s'escoltar a l'estiu.
Bon treball nois;als que l'han composat i als que la canten.

jaume ha dit...

Un valset alegre,càlid i que encamana ganes de cantar i ballar tot agafant les estris de pescar,la barca i...cap a la nostra amiga la mar que ens espera amb la promesa d'un mati per gaudir plenament.
M'agrada molt aquesta cançó.Una mostra de la diversitat de temes que composa el mestre Casanovas que no deixa de sorprendren's amb la seva capacitat creativa.
Comparteixo els sentiments que expresa en Tony en parlar de la cançó.
No us la perdeu!

Inici Bloc